Társaságunk elkötelezett a minőségi építőanyagok terén.

Alapozás:

Az épület teljes egésze alatt sávalapozás készül. Ennek nagy előnye, hogy az épületek alatti vasbeton tálca kizárja bármilyen egyenlőtlen süllyedés lehetőségét.

Teherhordó szerkezet:

A falazatok egységesen POROTHERM rendszerből készülnek. A külső térelhatároló falak 30 cm vastag POROTHERM téglából készülnek. A lakások közötti elválasztó falak és a lépcsőház felöli falak 30 cm-es hanggátló téglából készülnek, a belső válaszfalak 10 cm-es válaszfallapokból készülnek.

Vízszintes szerkezet:

A földszint és az emelet közötti födém monolit vasbeton szerkezetű, az emelet feletti födém gipszkarton rendszerű.

Aljzatok:

A födémszerkezeteken 5 cm vastag terhelhető szigetelő réteg felett 6 cm vastag cement esztrich aljzatbeton készül.

Tetőszerkezet:

A tetőszerkezet fűrészelt fa fenyő alapanyagból készül gomba és szúmentesítéssel ellátva. A tető héjazat Mediterrán Danubia típusú téglavörös színű tetőcseréppel készül.

Nyílászárók:

A homlokzati nyílászárók műanyag kivitelű német Kömmerling típusú 3 rétegű üvegezéssel készülnek µ=0,8 W/m2K hőszigetelő értékkel. A bejárati ajtók műanyag gyártmányú acél tokbetéttel, 5 ponton záródó biztonsági zárral készülnek. A lakáson belüli ajtók 3 oldalon falcolt MDF keretes, 3 mm-es dekorfóliás forgácslap borítással zárral kilinccsel és króm pánttal kerülnek beépítésre. Felületük: bükk, juhar, cseresznye, dió, vagy wenge színekben.

Lakatos szerkezetek:

Az erkélyek korlátai és a lépcsőházi korlát fémszerkezetből készülnek festett kivitelben.

Burkolatok:

Hidegburkolatok:

Oldalfal burkolat, a fürdő szobákban 2,1 m, a WC-ben 1,2 m magasságig, a konyhában a konyhabútor alsó- és felső része között (0,85-1,45 m magasság között) készül I. osztályú fali csempe burkolat. Megfelelő időben lehetőség van anyagi korlátokon belül a kijelölt beszállító bemutató termében más, a fentiektől eltérő típus forma kiválasztására. A közös terek ill. teraszok, erkélyek burkolata fagyálló gress-lap burkolat. Hidegburkolat: 3000 Ft/m2 áron választható.

* Amennyiben az alapkínálatban nem talál megfelelő burkolatot, a különbözeti felár megfizetése esetén lehetőség van rendkívül széles kínálatunkból (saját bemutatótermünkben) választani. 3d látványtervezéssel segítjük választását.

Melegburkolatok:

A lakásokban 7 mm-es laminált klikkes rendszerű parketta burkolat készül, színazonos szegélyléccel. Laminált burkolat: 3000 Ft/m2 áron választható.

* Amennyiben az alapkínálatban nem talál megfelelő burkolatot, a különbözeti felár megfizetése esetén lehetőség van rendkívül széles kínálatunkból (saját bemutatótermünkben) választani.

Külső kerti burkolatok:

A garázsokhoz, és az emeleti lakásokhoz tartozó gépkocsi beállók 6cm-es szürke színű térkövezést kapnak.

Felületképzés:

A lakásokban 2 réteg glettelés, majd csiszolás után 3 réteg fehér színű diszperziós falfestés készül. Megfelelő időben lehetőség van tetszőleges színű falfestést kérni felár nélkül. A közösségi területek oldalfala szintén fehér színű felületképzést kap. A külső felületképzés a homlokzaton 10cm-es Austrotherm homlokzati hőszigeteléssel készül, 2mm-es Revco vékonyvakolattal a látványtervben megegyező színekben. Díszítések Fabrostone homlokzatburkoló anyaggal kerülnek kiképzésre.

Beépített bútorok:

A lakások alapfelszereltségébe nem tartozik beépített bútor, konyhabútor.

Épületgépészet:

Vízellátás:

A vízhálózat alap- és felszálló vezetékeinek anyaga KPE cső, az ágvezetékek anyaga kemény öt rétegű polietilén cső gégecsőbe húzva. A fajansz termékek (mosdók, kézmosók, WC csészék – az alaprajz szerinti elrendezésben) I. osztályú Alföldi márkájú félporcelán termékek, fehér színben, konzolos rögzítéssel, a maximálisan tartható higiénia szempontjának megfelelően. A mosogatógép a mosogató sarokszelepéhez és lefolyójához csatlakozhat.

Fűtés, hűtés, melegvíz ellátás:

Minden lakás egyedi központi fűtéssel és egyedi használati melegvíz ellátással rendelkezik. A radiátorok, DUNAFERR Lux-u Ni típusú acéllemez lapradiátorok, fürdőszobában törölköző szárítós csőradiátor kerül beépítésre.

Szellőzés:

A lakások belső helységeiben egyedi ventillátoros elszívás készül (fürdőszoba, WC). A helységekből távozó levegőt a tető felé vezetjük.

Elektromosság, erősáramú rendszer:

A lakásokban rendelkezésre álló mért csatlakozás 1×32 A. A teljes elektromos hálózat falban szerelt védőcsövekbe húzott rézvezetékekkel készül, megfelelő biztonsági földeléssel. A lakásokban PRODAX (vagy vele azonos műszaki színvonalú) szerelvények kerülnek elhelyezésre. A lakások világító testei nem tartoznak a lakások alapfelszereltségébe, természetesen a hozzájuk tartozó vezetékezés elkészül. Az erkélyek lámpatestei egységesen elkészülnek. Az egyes lakások elektromos mérőórái az utcafrontot határoló kerítésen belül mérőszekrényben kerülnek elhelyezésre. A lakásokhoz tartozó kismegszakítók (biztosítékok) a lakásokban kerülnek elhelyezésre. A közösségi területeken jellegüknek megfelelő védettségű lámpatestek kerülnek elhelyezésre.

Elektromosság, gyengeáramú rendszerek:

A lakásokhoz kaputelefon rendszer kerül kiépítésre, mely az utcafronti kiskapu nyitását biztosítja. A telefonhálózat és a központi TV hálózat részére a lakásokon belül védőcsövezés készül. A lakószobákban és a nappaliban 1-1 telefon és TV csatlakozási végpont készül PRODAX (vagy vele azonos műszaki színvonalú) szerelvénnyel együtt. A vevő szerződik a szolgáltatóval, aki a külső vezetékezést elkészíti. A lakásokban a riasztó részére alap védőcsövezés és vezetékelés kerül kiépítésre. A vezetékelés tartalmazza a bejárati ajtó nyitásérzékelő és lakásonként 3 db mozgásérzékelő utólagos felszerelésének a lehetőségét. A fenti rendszer a riasztóközpontot, mozgásérzékelőket, tasztatúrát nem tartalmaz.

Az építész alaprajz szerinti méretek “nyers” méretek, a vakolatlan falak közötti távolságot jelentik. A Beruházó fenntartja a jogot magának, hogy a leírt anyagokat más, legalább azonos minőségű, vagy értékesebb anyagokkal váltsa fel!